top of page

Doperwten Dip:

Ingrediënten:

150 gr doperwten ( vers gedopt of uit de diepvries )

1 teen knoflook

2 el tahin

sap van 1/2 citroen

1 mespunt chillivlokken

1 mespunt gemalen komijn

5 blaadjes fijngehakte munt

zout en peper

Super groene powerjuice.

ingrediënten:

1/2 komkommer in blokjes

75 gram spinazie

1 appel, zonder klokhuis

1 rijpe kiwi, zonder schil

Benodigheden:

slowjuicer

1 hoog glas

Bereidingswijze:

1. Doe alles ingrediënten na elkaar in de slowjuicer.

2. Roer het sap door en schenk in een hoog glas.

Sport tip:

powerrrrrrrrrrrrdrink! Dit sapje geeft je een enorme energieboost. De groente bevatten essentiele mineralen als ijzer, magnesium, calcium en kalium. Het fruit zit boordevol vitamines.

ananasjuice met munt en komkommer:

1/4 ananas

1/2 limoen

1/2 komkommer

1 stengel bleekselderij

5 blaadjes verse munt


Bereiding:

1. schil de ananas en verwijder de harde kern. Schil de limoen, snijd het vruchtvlees van de ananas, limoen en komkommer in stukken en de bleekselderij in plakjes die in de slowjuicer passen.

2. doe alle ingrediënten na elkaar in de slowjuicer.

3. roer het sap even goed door een schenk in glazen. lekker met wat ijsklontjes voor een koele juice.

Immuunbooster met granaatappel en frambozen. ( voor 2 glazen )

ingrediënten:

2 manderijnen

1 rode appel

125 gr granaatappelpitten

125 gr frambozen

1 stukje gember 0.5 cm

Bereiding:

1. pet de manderijnen en haal de partjes los. Snijd de appel in parten en verwijder het klokhuis

2. Doe alle ingrediënten na elkaar in de slowjuicer.

3. Roer het sap even goed door en verdeel over twee glazen.

Benodigheden:

slowjuicer en 2 glazen

Gazpacho.

Kerf de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze kort onder in kokend water. Haal ze eruit en dompel ze onder ian een bakje koud water. Haal de velletjes eraf met een mesje of met de hand en snij de tomaten in stukken. Maak de paprika schoon en snij samen met de komkommer in stukken. Pel en pers de knoflookteentjes uit. Maal in de keuken machine de tomaten fijn met de komkommer, paprika, knoflook en eventueel 5 ijsklontjes. Voeg de olie en balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en peper. Garneer af met fijngesneden bos-uitjes.

benodigheden:

8 tomaten

1 zoete puntpaprika

1/2 komkommer

3 teentjes knoflook

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel rode balsamicoazijn

2 lente-uitjes

zout en peper

keukenmachine

ijsblokjes

Om van te smullen van deze gazpacho, bedankt voor het recept toppie.

patricia van de waard, enschede


bottom of page